Den första gästföreläsningen kommer att äga rum 18:00, den 19 oktober och vi får besök av Mikael Andersson, verksamhetschef för KRAMI i Malmö. Plats är något vi återkommer med!

KRAMI arbetar för att hjälpa personer som tidigare varit i kontakt med kriminalvården att hitta och bibehålla ett arbete. Verksamheten använder sig av ett tillvägagångssätt i form av pedagogikens konflikt- och konfrontationsmetodik där personerna får lär sig att bli kompetenta sociala samhällsinvånare, och på så sätt kan man minska brottsliga återfall.

Föreläsningen erbjuder en unik inblick i KRAMIs bakgrund, spridning och organisation. Samt om verksamhetens målgrupp, det program deltagarna genomgår och den problematik som man jobbar med i det dagliga arbetet. Vidare ger föreläsningen en djupare förståelse om konsekvenspedagogik och filosofin den underbygger och hur det används i arbetet. Avslutningsvis berättar Mikael om de möjligheter som finns att jobba i en verksamhet som KRAMI och hur vi, med vår kunskap som kriminologer, kan bidra.

Vi hoppas såklart att detta blir en givande föreläsning inte bara för oss kriminologer, utan även andra studenter som är intresserade av ämnet. Det är gratis för KUF-medlemmar och för övriga kostar det endast 20 kronor! Riktigt värt!
Hoppas att vi ses där!

Kategorier: Hem