Om två dagar är det dags för SAMarbete. För att få lite bättre koll på vad detär för spännande dag har vi ställt fem frågor till Alicia, vår styrelsemedlem som arbetar med arbetsmarknadsfrågor.

1. Vad är SAMarbete?
SAMarbete är en arbetsmarknadsdag för oss samhällsvetare. I år är det andra gången SAMarbete arrangeras och vi håller till i Eden, hjärtat av paradiset! Klockan 11 slår dörrarna upp och är öppet till 15! SAMarbete erbjuder dig som student till att mingla med företag, lyssna på fyra olika föreläsningar under dagen samt göra allt för att ditt CV ska bli så grymt som möjligt.

2. Varför ska man gå dit?
Man ska gå dit för att skapa kontakter med företagen inför ens framtid, känner man inte för det kan man spana in tävlingarna eller göra sitt CV till det ultimata genom att ta hjälp av CV-granskare som kommer finnas på plats. Det kommer även finnas elever från Drottning Blankas gymnasium redo för att styla dig inför ditt CV-foto som kan tas på plats under dagen!

3. Vad kommer vara det bästa/roligaste på plats enligt dig?
Enligt mig är föreläsningarna något som man inte bör missa!

4. Hur engagerar man sig med arbetsmarknadsfrågor?
Vill man engagera sig inom arbetsmarknadsfrågor inom KUF är det bara att dra iväg ett meddelande till mig på facebook (Alicia Frånberg), maila mig på kriminologerna@gmail.com eller smsa mig (nummer står på kuflund.se). Vill du engagera dig inom samhällsvetarkåren så är det arbetsmarknadskoordinator Moa Persdotter du ska kontakta, är detta för läskigt så skriv till mig så fixar jag resten!

5. Vad är din uppgift inför/under samarbete?
Under dagen kommer min sysselsättning vara att hjälpa staffarna om de har frågor och se till så de alltid har något att göra (för det skulle ju suga att sitta på en stol en hel dag..). Jag och två andra har huvudansvaret över staffarna eftersom vi är mäss- och staffansvariga. Annars kommer jag också se till att mässan rullar på, schemat för dagen och även schemat för oss som jobbar under dagen fungerar!

Tillsist hälsar Alicia att hon hoppas på att se många kriminologer på plats!

 

Kategorier: Hem