Hej alla glada studenter! Virrigheten är stor ibland och här har vi samlat de länkar som kan vara bra och ha som student på Lunds universitet och kriminologiprogrammet.

Novischperiod anordnas i samband med antagning som sker varje hösttermin under en 2-3 veckors period. Man kan även läsa fristående kurser i kriminologi, börjar man under vårterminen erbjuder nationerna nollning. De som är nyantagna på programmet kallas därför för novisch/-er och studenterna som läst ett år eller mer kallas för faddrar.

Under novischperioden så anordnas roliga aktiviteter

AFB är en bostadsförmedlingshemsida för de som är studenter vid Lunds universitet. Du måste ha blivit antagen och ha ett antagningsbesked för att söka lägenheter där. Där finns både korridorsrum och lägenheter att söka. Det finns lägenheter med både hyra på 9 månader och 12 månader. I början så finns där novischförtur för vissa lägenheter och även en novischlottning. Klicka här för att flytta er vidare till AFBs hemsida.

Akademisk ordlista för dig som undrar vad en alumn är och som inte riktigt förstått när akademisk dubbelkvart gäller flytta er då vidare till LU.se och kolla i deras akademiska ordlista, det gör du här.

BoPoolen drivs av Lunds universitets studentkårer och är ett bra ställe att börja söka bostad på. Du behöver inte ha ditt antagnings för att söka bostäder där. Här finns bostäder som hyrs ut i andra hand i Lund. Klicka här för att flytta er vidare till BoPoolens hemsida.

Campusbokhandeln är din nya bästa vän som student. Kurslitteratur är inte billigt och på Campusbokhandeln hittar du begagnad (och ny) litteratur till en bra peng. Du kan även lämna in dina gamla böcker och så säljer de böckerna åt dig. När du fått sålt dem kan du antingen begära ut pengarna eller köpa nya böcker för pengarna. Klicka här för att flytta er vidare till Campusbokhandelns hemsida.

Canvas är den studentportal som används av oss studenter på kriminologiprogrammet, här kommer ni åt det kursmaterial som läggs upp utav era lärare samt annan information.  Klicka här för att flytta er vidare till Canvas startsida.

LIBRIS är den nationella databasen för alla biblioteksböcker som finns i Sverige. Finns inte boken på biblioteket här i stan? Ja då kan du gå in på LIBRIS och undersöka vilka andra bibliotek den finns på och beställa den till ditt egna bibliotek. Klicka här för att flytta er vidare till LIBRIS.

LUBsearch är din nya bästa vän när du ska skriva uppsatser eller söka efter akademiskt material. Här finns diverse artiklar och uppsatser som kan vara till hjälp i ditt sökande efter nya kunskaper. Logga in på LUBsearch för att få full tillgång till databasen med samma inloggningsuppgifter som du loggar in på med Canvas. Klicka här för att ta er vidare till LUBsearch.

Rättssociologen är den institution man tillhör andra terminen på programmet, kanske även tredje om ni väljer detta som huvudämne. Här hittar ni schema, litteraturlista och kontaktinformation till de som jobbar på institutionen. Klicka här för att flytta er vidare till Rättsociologiska institutionens hemsida. Behöver du komma i kontakt med studievägledarna finner du dem genom att klicka här.

Samhällsvetarkåren Klicka här för att flytta er vidare till Samhällsvetarkårens hemsida.

Man kan även involvera sig genom att bli studentrepresentant. För att läsa mer om vad det innebär och hur man ansöker klicka här.

Samhällsvetenskapliga fakulteten Klicka här för att flytta er vidare till Samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib) har alltid några upplagor av den litteratur som ingår i kursen du ska läsa att låna. Där finns även tillgängliga referensexemplar. På Sambib kan du även få hjälp med referenshantering och att söka efter litteratur. Dessutom har varje institution sin egna bibliotikarie. Klicka här för att flytta er vidare till Sambibs hemsida.

Sociologen är den institution man tillhör första terminen på programmet, och även den tredje om man väljer sociologi som huvudämne. Här hittar ni schema, litteraturlista och kontaktinformation till de som jobbar på institutionen. Klicka här för att flytta er vidare till Sociologiska institutionens hemsida. Behöver du komma i kontakt med studievägledarna finner du dem genom att klicka här.

Studenthälsan är dit du vänder dig när du exempelvis har tenta ångest eller kanske svårt att tala inför publik. Det jobbar mycket med självkänsla. Det behöver inte vara studierelaterade problem utan du kan söka dig dit om du känner att du behöver någon att prata med. Klicka här så kommer du in på Studenthälsans flik på LU.se.

Studentportalen (LADOK) är den portal där du kan skriva ut studieintyg, registrera dig på kurser samt kolla tentaresultat. Klicka här för att flytta er vidare till Studentportalen.

Studieverkstaden kan hjälpa dig med allt ifrån hur man gör en hemtenta till att kolla igenom din uppsats för att kolla om formuleringarna håller. De kan även lära dig om hur du skapar en bra studieteknik och med olika lässtrategier. Klicka här för att flytta er vidare till Studieverkstadens flik på LU.se